(Lifestyle-)Coach, trainer, consultant in persoonlijke- team- en organisatieontwikkeling. Haalt het innerlijk goud naar boven.

sevilla
Bergwandelen
Prestaties van Kirsten
Presentaties
Ferm spirit op en top
Ferm Spirit
Ik doe
Workshop, blog berichten

Biografie

Olympisch Kampioen

Drie keer is scheepsrecht. In Sydney (2000) debuteerden Marit van Eupen en Kirsten op de Olympische Spelen met een finaleplaats in de lichte vrouwen dubbeltwee. De zesde plaats was op dat moment het maximaal haalbare, maar één blik op het podium was genoeg voor vier jaar motivatie. Vele wereldbekermedailles werden behaald. Op de Olympische Spelen in Athene (2004) wonnen Marit en Kirsten met een spectaculaire eindsprint een bronzen medaille. Tien jaar topsport en vele hoogte- en dieptepunten zorgden voor de benodigde ervaring om hun laatste en ultieme project aan te gaan: Goud op de Olympische Spelen in Beijing (2008). 

 

pijl naar rechtsboven

Roeihistorie

Ondanks de nodige tegenslagen werd hun doorzettingsvermogen beloond. In een spannende race voeren Marit en Kirsten overtuigend naar de overwinning. 

Met hun prestatie schreven Marit en Kirsten roeihistorie: ze zijn de eerste roeisters met een gouden Olympische medaille. Hiervoor werden ze onderscheiden tot ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

pijl naar rechtsboven

Topsportende mama

Na het behalen van haar bronzen Olympische medaille, besloot Kirsten een andere ambitie te verwezenlijken. Moeder worden. Geïnspireerd door de Olympische Spelen vernoemde ze haar dochter naar de griekse godin van de overwinning (Nike). Kirsten kon het roeien niet laten en na een internationaal opwarmjaar, besloot ze in de zomer van 2007 nog één keer alles opzij te zetten voor dat ene ultieme doel. Voor de topsportende moeder zorgde dit voor de nodige logistieke en emotionele uitdagingen, waar haar nieuwe levensmotto uit voortvloeide: Als je écht wat wilt, kan het!

Naar aanleiding van haar eigen ervaring heeft ze momenteel een verhalenserie over topsportende mama's in het glossy sportmagazine Helden.

 

"Als je echt wat wilt, kan het!"

footerline

Ik ben ook...

  • Sportambassadeur Haarlemmermeer
  • Sporttopmentor
  • Sportraadslid Amsterdam
  • Secretaris Genootschap Sportvrienden DE144
  • BNR-sportpanellid
  • NH elftal analist (RTVNH)
  • Sportjournaliste
  • Columniste
  • Motivator
  • Coach

Sport CV

Hockey, Tennis, Stijldansen 

1994: lid geworden van roeivereniging Nereus
2000: OS Sydney: 6e
2003: winnaar wereldbeker overall (lw2x)
2004: OS Athene: Brons
2008: OS Beijing: Goud
wereldbekermedailles: varia aan goud, zilver en brons
meermaals Nederlands Kampioen
Ridder in de orde van de Nederlandse Leeuw
Sportploeg van Amsterdam 2008
Sporttopper van Haarlemermeer 2008